2011. november 16., szerda

Konyha ablakból

Naplót írtam Svédországban és amikor megtudták, htetlenkedve kérdezték: Mit tudsz írni, hiszen még nem is történt semmi. Hát például ezt:
A konyhában üldögélek és gyönyörködöm a kilátásban. Az ebédlő asztal végén két cserép virágzó ciklámen szinesíti a hervadó öszi tájat. Benn minden hófehér, kinn aranybarna és rőt vörös. Szemben velem néhány juharfa áll, már alig van rajtuk levél. Elin ezekből a juhar levelekből rózsát tud sodorni. Majd megpróbálom én is.Szarkák ugrálnak a mezőn, felszállnak a fára, de nem látom értelmét a nagy igyekezetüknek.A fák mögött terül el a katonai gyakorlótér- Nem sok katona gyakotlatozhat rajta, mert elég kicsi. A túlsó végen néhány aranyos kis piros faház áll, az egyik olyan kúria stilusú. Felvonták előtte a svéd zászlót. Otthon van a gazda.Ebben a szép vonalú házban bútorüzlet nyílik hamar. Egy fiatal dán házaspár antik francia és dán bútorokat fog kiállítani. Sajnálom, nem fogom látni, pedig szeretem a szép berendezési tárgyakat.
Aztán arra gondolok, mit nekem a dán, vagy a francia bútor, amikor a barátaim otthona tele van szebbnél szebb régi és új svéd bútorral. Stilus felsőfokon. Ennyi legyen elég, mert haza is akarok jönni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése