2011. november 15., kedd

Istentisztelet hétfőn délután kettőkor

A barátnőm családjával együtt az Üdvhadsereg nevű szervezet tagjai. Skillingarydban is van gyülekezetük és ha kint töltök egy kis időt, mindig elmegyek az összejövetelükre. Hétfőn délután kettőkor volt egy istentisztelet, amelyre én is elmentem. Sokat énekeltek, harmonikán, gitáron kísérték az énekeket. Mindenki szolgálta valamilyen módon. verset mondtak, történetet olvstak fel, szólót énekeltek, vagy duettet. Majkent sem hagyták lenn ülni csak azért mert már idős. Ő is a kórusban énekelt.Az igehirdetés rövid volt, de szép üzenetet kaptunk.
A közös imádság után terített asztalnál kávéztunk, süteménnyel  is kínáltak. Holger Storck ült velem szemben, akinek ruhaüzlete volt régen, és szép emlékeket őrzök a vásárlással kapcsolatban..
A kávézás után egy előadást hallgattunk meg Iréne Wernerhagtól, a foltvarrásról. Hozott is néhány takarót, amelyeknél szebbet soha nem láttam és azt hiszem nem is fogok. Iréne misszionárius volt Pakisztánban 20 évig a férjével együtt. Erről az időről is beszámolt. Amikor nyugdíjba vonultak, egy kis varrodát nyitott és takarókat varr. Tökéletes technikai tudással rendelkezik, de minden részlethez igei üzenete is volt.
Egy CD-t adtam Irénének, ő pedig postán küldött néhány álomszép foltmunkát.82 éves, vidám, szép, energikus, és tele van Isten iránti alázatos szeretettel. Élmény volt megismerkedni vele!
A CD-mre válaszolt és meghatottan írta le, mennyire megérintette a háborús gyermekkorom története.
Mindenkinek adott a jó Isten lelki ajándékot, hasznosan kell felhasználnunk!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése