2011. november 15., kedd

Budapest- Malmő Sturup

A testvérem vitt ki a repülőtérre, ahol alapos vizsgálat után a beszállótérbe jutottam. Anna és Anders, a barátnőm unokája férjével  velem együtt utazott, mert ők itt töltöttek egy rövid hétvégét. Nagyon jó volt, hogy együtt utaztunk.
Nagy élmény volt számomra, hogy ittlétük alatt a családom minden tagja kivette  részét a vendéglátásból, és a nyelvtudásukkal élvezetes beszélgetések jöttek létre.
Wizz Air repülővel utaztunk Malmőig. Gyönyörű idő volt és megelevenedett Selma Lagerlöf Nils Holgersson regényének első fejezete, ahol a kockás kendőkhöz hasonlította a mezőket. Fentről így látni a legelőket, szántókat. Jó volt visszagondolni azokra az iskolaévekre, amikor a " felveszem a varázscsizmát" kezdetű mondattal bevezettem egy képzeletbeli utazást, amelyben felhők szélére ültünk és lelóbáztuk a lábunkat. Mind, az össze gyerek. Élveztük a mese érdekességét, szépségét.
Aztán leszálltunk és Anders kocsijával még három órát utaztunk Skillingarydbe. Skonéban, a 300 évvel ezelőtti utolsó háborújukban elnyerték Dániától ezt a szántóföldet, szélmalommal tele kedves síkságot, ahol végig zuhogott az eső. Ezen a területen lombhullató erdők nőnek, gyönyörű színük volt, még az eső sem tudta elvenni a szinek változatosságát. Szmólandban, fenyőerdők fogadtak és ott már sütött a nap. haragos zöld és aranysárga , az mentén rőt vörös bokrok, meg a hideg kék tavak kápráztatták a szemem. gyönyörú volt minden! Így fogadott Svédország.
Barátnőmmel átöleltül egymást és egy pillanat alatt átéltük a régi élményeket.
Nagyon fínom ebéddel várt és érződött rajra, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy nekem szép nyaralásom legyen. Sikerült! Köszönöm Majken!

1 megjegyzés: