2011. május 16., hétfő

Piros retek

Ma vettem két csomó retket az áruházban. Persze, hogy egy kicsit pudvás volt, de ezt megérdemeltem. Piacra kell menni tavaszi zöldségért. Holnap kirándulok a piacra.
Amikor vettük tahi telkünket még hepehupás írtásföld volt, tele tarackkal, és dombocskával. Sok fáradsággal kiírtottuk a tarackot. Egy kis meseházikó épült rá, meg egy babaház a gyerekeknek.Nagyon szerettünk kint lenni, és örültünk minden fűszálnak.A babaház előtt volt egy asztal, aminek a törzsét egy kivágott fa adta. Mellette fogyasztottuk el a szendvicsünket, mert akkor még nem lehetett kint főzni. Régi álmomat próbáltam megvalósítani, és fűszernövény magokat vettem egy kis konyha kerthez. Még nem volt felásva egy rész sem,hát a retekmag zacskóstól együtt  az asztalon maradt. Közben mást csináltunk és a magokat elfújta a szél. A legközelebbi kiránduláson csodálkozva láttuk, hogy a babaház környékén friss, érett retek nő, levelétől zöld a kert. Olyan finom retket sehol nem árulnak, mint ami az asztal alatt nőtt és onnan húztunk ki magunknak akkor.
Aki csak teheti ültessen egy kis területre retekmagot, hogy megtudja, milyennek teremtette a jó Isten a "Nagyon jó" retket. Csak így tudhatjuk meg! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése