2011. szeptember 2., péntek

Fehér fonal

Ma útnak indulok és megkeresem a legszebb fehér fonalat, ami kapható az üzletekben.Nam vagyok nagy ületjáró, de most megeröltetem magam. Egy kis dédunoka készül hozzánk, és szüksége lehet egy kis melegségre. Szeretném megadni neki szerető öleléssel és szeretettel készített takaróval.Csillagmintával fogom horgolni, mert a csillagok igen fontosak a baba életében. Éjjel is fénylenek. Ki tudja félnek-e a kisbabák? Már kipróbáltam, hogy az esti puszi mellé egy kis égboltra figyelés megváltoztatta egész életére az egyik unokám lelkét. Akkor még nem volt ilyen tapasztalatom, de már tudom, hogy a kisbabáknak is kell az esti mese, esti ima. A csillagkeresés visszavezeti őket az elhagyott otthonukba és lehet, hogy ráismer valamelyik huncut kis égi játszópajtásra.
A meleg takarónak hagyománya van nálunk, mert amikor ennek a kicsikének az anyukája érkezett hozzánk, ő is kapott egy csillagtakarót. Felejthetetlen élmény volt látni, hogy csöppnyi ujjacskája folyton mozgott a kis lyukakban. Tekergette, húzogatta magához a takarót. Minden elalvás nyugtató része lett a csillagos. Most az ő kisbabáját várom takaróbe horgolt szívbeli melegséggel.
Amíg hurkolom a láncszemeket, alakítom az égi mező földi mását, kicsi arcát képzelem magam elé, és ezt mondogatom:Szeretlek Kicsim! Kis dédunokám!

2 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen, nagyon örülünk neki!:) Biztosan ő is olyan jól fogja magát érezni benne, mint régen én, és ha majd ő is folyton a fejére húzza, majd mi is szaladunk kitakarni a fejét, "nehogy megfulladjon szegény gyerek":))
    Sok sikert a fonalszerzéshez, de azért ne erőltesd meg magad! sok puszi

    VálaszTörlés
  2. Magdi néni! Ez gyönyörű! Sok puszit küldök! Linda

    VálaszTörlés